Gelderland: dé provincie voor een vakantie in eigen land

In 2020 zijn veel Nederlanders erachter gekomen dat vakantie vieren in eigen land ook ontzettend leuk en afwisselend is. Dit geldt misschien nog wel het meest als je vakantie in Gelderland viert. In het Oost-Nederlandse Gelderland, de grootste provincie van ons land, ontbreekt het simpelweg aan niets, welk soort toerist je ook bent. Fraaie, grote steden zijn er met Arnhem, Nijmegen en Zutphen, terwijl de kleinere (noord-Gelderse) plaatsen Hattem en Elburg ronduit prachtig zijn. Voor onvergetelijke dagjes uit met de familie zijn het Dolfinarium in Harderwijk, de Apenheul in Apeldoorn en dierentuin Burgers’ Zoo in Arnhem uitstekende opties. Naast de Arnhemse dierentuin vind je misschien wel hét culturele hoogtepunt van Nederland: het Nederlandse Openluchtmuseum. Gelderland is evenwel bij veel toeristen geliefd om z’n rijke natuuraanbod. Hier gaan we hieronder dieper op in.

Arnhem, Gelderland

De Nederlandse natuur op haar best

Alle natuurparken in Nederland zijn op hun eigen manier mooi en over smaak valt natuurlijk niet te twisten, maar wanneer Nederlands mooiste natuurgebied moet aangewezen worden, dan is de kans groot dat de Veluwe wordt gekozen. De Veluwe behoort sowieso tot de grootste en veelzijdige natuurgebieden van het land. Dagenlang kun je er afwisselend fietsen en wandelen door de bossen en de heiden die ontstaan zijn tijdens de ijstijd. Daarnaast is de Veluwe dé plek waar wildspotters hun gang kunnen gaan. Herten, reeën en zwijnen zitten er volop, maar wie weet spot je zelfs een vos, een boommarter of een wolf!

Nijmegen, Gelderland

Veilig op vakantie tijdens de pandemie doe je zo

Ga je tijdens de coronapandemie toch op vakantie, maar wil je het wel echt zo veilig mogelijk houden, dan is een natuurvakantie de beste optie. Je komt dan weinig mensen tegen en het leven speelt zich vooral buiten af. Verder kun je het best een accommodatie huren met eigen badkamer en keuken, waarvan je dan natuurlijk ook dagelijks gebruikmaakt.