Leren zingen online: hoe kies je de juiste cursus?

Een muziekschool is niet goedkoop en daarom wil je graag leren zingen online. Maar hoe vind je nu de juiste online cursus? In dit artikel leggen we je uit waar je rekening mee moet houden bij het maken van je keuze.

zang cursus volgen

1. Voldoende variatie

Waarschijnlijk wil je nu eerst alleen leren zingen en heb je nog niet veel verdere ambities. Na verloop van tijd kun je die echter wel krijgen. Je wilt dan meer leren dan alleen de basis. Misschien wil je leren om je zang nog meer te verbeteren of wil je leren zingen met een microfoon. Het is fijn als dit dan ook in de cursus zit die je hebt gekocht. Let er daarom nu alvast op dat de cursus die koop voldoende variatie heeft.

2. Leermethoden

Je leert vaak het beste volgens één bepaalde leermethode, zoals video of tekst. Dit kan voor iedereen verschillende zijn. Kies voor een cursus waarbij zowel via video als tekst instructies worden gegeven. Zo kun je altijd leren volgens de leermethode die het beste bij je past.

Zang talent

3. Reviews van cursisten

Een goede naam zegt niets over de kwaliteit van een cursus. Een cursus die ontworpen is door een beroemde zanger kan bijvoorbeeld van slechte kwaliteit zijn. De kwaliteit hangt namelijk niet alleen af van de kennis die wordt overgedragen, maar ook van de opbouw van de cursus en hoe begrijpelijk de instructies zijn.

Dit zie je niet terug aan een goede naam, maar wél aan de reviews van cursisten. Zoek daarom altijd eerst naar reviews van cursisten en lees ze goed door. Aan de hand van de reviews kun je ook goed verschillende cursussen met elkaar vergelijken.